Hoe teken je een hond?

Honden zijn een van de populairste huisdieren in Nederland. Reden genoeg dus om deze trouwe kameraad te tekenen!

Honden tekenen is leuk om te doen. Er zijn namelijk wel 300 verschillende rassen waar je uit kunt kiezen! Het leukste is natuurlijk om je eigen hond te tekenen. Je eigen hond is namelijk meestal de leukste, schattigste, ondeugendste en liefste hond die er is!

Teken je hond in zijn eigen omgeving

Wil je graag je eigen hond tekenen? Probeer dan je kameraad in zijn eigen omgeving na te tekenen. Kijk goed naar de gezichtsuitdrukking en emotie van je hond en probeer dit op papier te zetten. Klinkt lastig, maar het is zeker het proberen waard!

Verschillende rassen

Met 300 verschillende rassen is het soms moeilijk om een keuze te maken welke je wilt tekenen. Want welk ras is nou het leukste om te tekenen? Je kunt ze natuurlijk alle 300 een keer tekenen, maar…Tja, dan ben je erg lang bezig.

Om te beginnen kan je je natuurlijk ook richten op de meest bekende of populaire rassen. Zie hieronder enkele rassen die je vast wel kent:

Golden retriever

Een golden retriever wordt vaak ingezet als blindengeleidehond. Oorspronkelijk werd dit ras gebruikt als jachthond.

Duitse herder

Duitse herders zijn gehoorzaam en slim. Ze zijn een gezinshond, maar kunnen ook ingezet worden als politiehond, waakhond of speurhond.

Boxer

Een boxer is een gespierde hond met veel energie.

Chihuahua

De Chihuahua is met zijn 1-3 kg het kleinste hondenras die er is! Hoewel de hond erg klein is, kunnen ze toch fel naar andere honden zijn.

Hoe teken je een hond?

Er bestaat geen vaste methode hoe je een hond tekent. Hoe teken ik een hond? Ik vind het gemakkelijkst om eerst de basisvormen van het dier te zoeken en deze dan te tekenen. Basisvormen zijn namelijk nooit moeilijk om te tekenen. Van deze basisvormen werk ik dan de tekening stap voor stap verder uit.

Hoe teken je een hond in stappen?

Klik op een van onderstaande voorbeelden om te leren hoe je een hond in stappen tekent.


Liggende Golden Retriever

Liggende Golden Retriever

 


Zittende Basset Hound

Zittende Basset Hound