Hoe teken je een roos?

De roos ziet er uit als een erg ingewikkelde bloem. Al die blaadjes die als een soort spiraal om het hart draaien zorgen voor een prachtig plaatje, maar hoe teken je een roos? Lees snel verder…

Rozen tekenen is erg leuk om te doen. Geen een roos is namelijk dezelfde. En wist je dat elke kleur een eigen symbolische betekenis heeft? Rood staat voor de liefde. Wit staat voor zuiverheid en onschuld. Roze staat voor verlangen en geluk. Geel staat voor energie, kracht en vrolijkheid. Groen staat voor blijdschap en oranje voor warmte en gezelligheid.

Hoe teken je een roos?

Een roos tekenen lijkt een onmogelijke opgave. Al die blaadjes die in elkaar overvloeien…Hoe teken je zoiets toch? En vooral: hoe raak je niet in de war van al die blaadjes? Dus, hoe teken je een roos?

Een roos tekenen kan op allerlei manieren. De ene persoon begint bij de buitenste bladeren, de andere in het midden van de bloem. Niets is fout en alles is goed!

Ik begin het liefst bij de basisvormen en vervolgens werk ik de roos van binnen naar buiten uit. Ik denk dat een roos tekenen in stappen op deze manier het gemakkelijkst is.

Roos tekenen in stappen

Klik op een van onderstaande voorbeelden om te leren hoe je een roos in stappen tekent.

Tekenen in Stappen | Rode Roos - Eindresultaat

Rode Roos

Tekenen in Stappen | Bloeiende roos (bovenaanzicht) - Eindresultaat

Bloeiende roos (bovenaanzicht)