Liggende Golden Retriever

De Golden Retriever is een heel lieve, zachtaardige en mooi hondenras. Wil je deze hond tekenen?

Golden Retrievers zijn heel lieve gezinshonden. Ze zijn ook nog slim, gehoorzaam en mooi! Dat is reden genoeg om een tekening van een Golden Retriever te willen maken. Maar hoe teken je een Golden Retriever? Leer hier stap voor stap hoe je deze prachtige hond tekent.

Teken een liggende Golden Retriever in een paar stappen!

Wil je graag een liggende hond tekenen? Ik help je hier graag mee. Bekijk hieronder de stappen die ik neem om uiteindelijk een liggende Golden Retriever op papier te krijgen. Als je deze stappen volgt zal het je vast lukken om een mooie tekening van een Golden Retriever te maken!

Tekenen in Stappen | Eindresultaat Liggende Golden Retriever

 

De basisvormen

Een liggende hond kan je eenvoudig onderverdelen in verschillende basisvormen. Het hoofd van de hond kan je zien als een afgezaagde driehoek. Als je de schuine zijden doortrekt, zul je uiteindelijk een driehoek krijgen. De nek van de hond is een rechthoek met een bolle kant. De ribbenkast is ovaalvormig en de heupen met het achterwerk kan je zien als een cirkel.

Liggende Golden Retriever | De Basisvormen

Kop, poten en de staart

De kop van een hond lijkt vereenvoudigd op 2 doosjes aan elkaar geplakt. Het kleine doosjes is de snuit van de hond. De ogen worden straks op de grote “doos”, net boven de snuit geplaatst. De neus komt zo meteen bovenin op het kleine “doosje” op de middenstreep.

De staart teken je aan de achterste cirkel. Meteen kunnen de andere basisvormen met elkaar verbonden worden. Ook de poten worden in deze stap vereenvoudigd getekend.

Liggende Golden Retriever | Kop, Poten en Staart

De kop

Teken nu de ogen, de neus en de bek van de hond. De hulplijnen heb je niet meer nodig en kunnen gegumd worden. Teken in de nek ook alvast een huidplooi. Kijk nog eens goed naar je tekening en verbeter foutjes waar nodig. De lijntekening van de hond is nu af. Je kunt nu kiezen hoe je de hond gaat inkleuren. Mijn tekening heb ik ingekleurd met grafietpotlood. In de volgende stappen leg ik je uit hoe ik dat gedaan heb.

Liggende Golden Retriever | Gezicht

Groeirichting vacht

Voordat je de hond gaat inkleuren is het goed om te weten hoe de groeirichting van de vacht verloopt. Dit is even heel goed kijken. Teken daarna in je tekening globaal de richting van de haren.

Liggende Golden Retriever | Vacht

Basisschaduw

Gebruik een donkere schaduw, middentoon en wit om de basis van de schaduwen aan te tonen. Het inkleuren van de hond hoeft nog niet heel erg netjes gedaan te worden.

Teken als laatste voor de haartjes allemaal korte streepjes. Alleen in de staart en de nek kunnen wat langere streepjes getekend worden. Want daar zijn de haren iets langer.

Liggende Golden Retriever | Basisschaduw

Eindresultaat

En nu het eindresultaat van mijn tekening. Om de tekening helemaal af te maken, heb ik wat gras getekend. Dit zijn gewon losse strepen die een beetje over de tekening heen gaan.

Liggende Golden Retriever | Eindresultaat